Cawangan ke-6 Honda BigWing kini dibuka di Melaka


Boon Siew Honda baru-baru ini merasmikan pembukaan pusat pengedaran Honda BigWing Melaka.
Menurut syarikat itu, ini merupakan cawangan BigWing yang keenam di Malaysia sejak ia dilancarkan buat pertama kali pada 2018.
BigWing merupakan cawangan pengedar yang mengkhususkan model-model berkapasiti tinggi daripada Honda. Antara model yang ditawarkan termasuk GL1800, XL750, CB750, CBR250RR, CB350RS, ADV350 dan NSS250.
Dengan konsep ‘destinasi untuk penunggang’, Honda BigWing Melaka menampilkan ruang pameran yang luas, ruang istirahat pelanggan, sudut barangan serta tidak dilupakan pusat servis yang serba lengkap.
Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Boon Siew Honda, Mitsuharu Funase berkata, “Pembukaan Honda BigWing Melaka menandakan dedikasi kami untuk memenuhi keperluan komuniti motosikal besar Malaysia.”
Kami yakin lokasi baharu ini akan menjadi tempat di mana penunggang Honda boleh mengukuhkan ikatan mereka dan mengalami intipati sebenar semangat Honda.”
Goh Mang Phooh, Pengarah M.P. Goh Motor Sdn Bhd pula berkata, “Honda BigWing Melaka akan memberikan pengalaman yang tiada tandingan, mengukuhkan kedudukan Boon Siew Honda sebagai peneraju dalam industri motosikal besar di Malaysia. Kami tidak sabar untuk mengalu-alukan penunggang ke lokasi baharu ini.”
Honda BigWing Melaka terletak di No. 1-3, Jalan Kerambit 2, Bandar Baru Sungai Udang, Sungai Udang, Melaka. Ia dibuka dari Isnin hingga Sabtu dari jam 9.00 pagi hingga 6.30 petang, dan Ahad dari 10.00 pagi hingga 5.00 petang.

Hidup ini terlalu singkat untuk bertekak tentang kereta mana yang paling hebat. Pandulah apa sahaja, yang penting anda puas hati.