fbpx

Bilik pameran Proton EON di Banting dinaik taraf jadi pusat 3S

Pusat 3S Proton EON Banting 01

EDARAN Otomobil Nasional Berhad (EON), anak syarikat milik penuh DRB-Hicom, telah melancarkan pusat 3S Proton EON yang telah dinaik taraf di Banting.

Pusat itu, yang sebelum ini hanya beroperasi sebagai bilik pameran, kini menawarkan perkhidmatan jualan, servis dan alat ganti.

Dengan pelaburan bernilai RM6 juta untuk kerja ubah suai dan naik taraf, pusat 3S Proton EON Banting menawarkan pengalaman yang dipertingkatkan kepada pelanggan menerusi perkhidmatan jualan dan selepas jualan digital di dalam bilik pameran yang luas dan moden.

Ketua Pegawai Eksekutif EON yang juga merupakan Ketua Pengedaran Automotif DRB-Hicom, Akkbar Danial berkata,”Bilik pameran yang diubah suai ini akan membolehkan kami meningkatkan pengalaman pelanggan, manakala lokasi strategiknya akan menjadikannya sangat mudah untuk penduduk Banting dan kawasan sekitar mengakses pusat 3S kami.”

Bilik pameran berkenaan mempunyai keluasan 18,775 kaki persegi dan boleh memuatkan sehingga lapan buah kenderaan Proton pada satu-satu masa.

Selain itu, pusat baharu ini juga mempunyai pusat servis canggih berkeluasan 12,347 kaki persegi. Ia dilengkapi dengan 10 ruang servis dengan teknologi terkini untuk menyelenggara pebagai model Proton.

Pelanggan juga mendapat manfaat daripada usaha pendigitalan EON menerusi pengenalan platform Workforce Management (WFM) yang membolehkan mereka membuat janji temu servis secara dalam talian serta mendapatkan kemas kini servis pada masa nyata.

Mereka yang sedang mencari kereta baharu boleh membuat tempahan secara dalam talian di laman web www.eon.com.my.

Bilik pameran pusat 3S Proton EON Banting dibuka dari 8.30 pagi hingga 5.30 petang dari Isnin hingga Sabtu dan dari 10 pagi hingga 4 petang pada Ahad dan cuti umum.

Pusat servisnya pula beroperasi dari 8.30 pagi hingga 5.30 petang dari Isnin hingga Sabut, dan dari 8.30 pagi hingga 1 petang pada Sabtu. Ia ditutup setiap Ahad dan cuti umum.

Lihatkan Ulasan (0)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sebuah saluran digital automotif dari Malaysia. Engear menyajikan penggemar industri permotoran tempatan dengan rancangan video berkualiti tinggi, padat dengan infomasi terkini.

2023 © ENGEAR TV | All Rights Reserved