fbpx

Honda City Hatchback facelift rasmi dilancar, 5 varian, dari RM86k

honda city hatchback 2024 04

SELEPAS hampir tiga tahun dalam pasaran, Honda City Hatchback telah menerima facelift, dilancarkan secara rasmi hari ini. Model pengganti Jazz ini ditawarkan dalam lima varian, dengan harga seperti berikut:

City Hatchback e:HEV RS – RM112,900
City Hatchback 1.5 petrol RS – RM100,900
City Hatchback 1.5 V – RM95,900
City Hatchback 1.5 E – RM90,900
City Hatchback 1.5 S – RM85,900

Sebagai varian tertinggi, City Hatchback e:HEV RS tampil dengan bahagian luaran yang lebih sporty dengan gril honeycomb baharu, gril bawah hadapan dan rekaan bampar agresif dengan kemasan lampu kabus.

Turut disertakan bagi melengkapkan penampilan model ini adalah kemasan bawah bampar belakang, kemasan sisi dan rim 16-inci aloi berwarna Berlina Black.

Dari segi trenkuasa, tiada sebarang perubahan. Varian RS kekal dengan gabungan enjin 1.5-liter dan motor elektrik yang menghasilkan 109PS dan tork tertinggi dalam kelasnya iaitu 253Nm.

Sementara itu, varian-varian lain akan terus dikuasakan oleh enjin petrol 1.5-liter i-VTEC dengan kuasa sebanyak 121PS dan 145Nm. Kuasa disalurkan ke roda hadapan menerusi transmisi jenis CVT.

Jika sebelum ini Honda Sensing hanya tersedia pada varian RS, model facelift ini menyaksikan teknologi bantuan pemandu itu dibekalkan secara standard untuk semua varian dengan tambahan ciri Lead Car Departure Notification (LCDN).

Sebagai tambahan, varian RS turut mendapat satu lagi ciri tambahan iaitu Low Speed Follow (LSF).

Lihatkan Ulasan (0)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sebuah saluran digital automotif dari Malaysia. Engear menyajikan penggemar industri permotoran tempatan dengan rancangan video berkualiti tinggi, padat dengan infomasi terkini.

2023 © ENGEAR TV | All Rights Reserved