fbpx

SDAC-Ford jual 8,858 unit Ranger dan Everest pada 2023

ford ranger raptor experience 01

SIME Darby Auto Connexion-Ford (SDAC-Ford) telah mengumumkan prestasi jualannya bagi tahun 2023 di mana ia berjaya memecahkan rekod dengan 8,858 unit Ford Ranger dan Everest terjual sepanjang tahun lalu.

Menurut SDAC-Ford, pencapaian itu membuktikan prestasi kukuh jenama Ford pada 2023 dan sekali gus memantapkan kedudukannya dalam industri automotif negara.

Satu faktor penyumbang penting kepada kejayaan syarikat ialah perkembangan rangkaian pengedar SDAC-Ford untuk menambah baik pengalaman servis Ford.

Pada tahun lepas, syarikat telah menyempurnakan upacara pecah tanah bagi premis pengedar Ford Signature bernilai RM12 juta yang terletak di Jalan Baru, Seberang Prai.

Kemudahan bertaraf 3S serba canggih ini mempunyai kawasan seluas 46,000 kaki persegi, menampilkan identiti korporat Ford Signature dan menyediakan 16 ruang servis dan empat ruang pameran kenderaan. Ia akan beroperasi sepenuhnya menjelang akhir suku kedua tahun ini.

Selain itu, SDAC-Ford turut memperluaskan kehadirannya di Malaysia Timur. Di Sabah, syarikat itu telah melancarkan dua pusat pengedar utama iaitu Ford Kota Kinabalu (Inanam) dan Ford Kota Kinabalu (Penampang).

Di Sarawak pula, SDAC-Ford membuka Ford Kota Samarahan pada Oktober 2023 bagi terus mengukuhkan kedudukannya di negeri itu.

SDAC-Ford kini mempunyai 38 cawangan pengedar di seluruh negara, dengan sembilan daripadanya terletak di Malaysia Timur.

“Kami amat berbangga dengan kemajuan yang kami capai tahun lepas, yang sesungguhnya merupakan kejayaan hebat bagi SDAC-Ford. Ini jelas membuktikan daya tarikan kenderaan Ford yang memenangi anugerah, disokong oleh kesungguhan dan kegigihan pasukan kami dan sokongan tidak berbelah bagi para pelanggan,” kata Turse Zuhair, Pengarah Urusan, SDAC-Ford.

“Sambil kami bersiap sedia menempuh satu lagi tahun cemerlang, kami yakin bahawa Ford akan terus mempelopori pasaran, sambil kami memenuhi komitmen terhadap kecemerlangan dan memberikan tahap kepuasan yang lebih tinggi kepada pelanggan,” tambahnya.

Lihatkan Ulasan (0)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sebuah saluran digital automotif dari Malaysia. Engear menyajikan penggemar industri permotoran tempatan dengan rancangan video berkualiti tinggi, padat dengan infomasi terkini.

2023 © ENGEAR TV | All Rights Reserved