fbpx

Moto Guzzi V7 Stone baharu kini di Malaysia – harga bermula RM62,900

Moto Guzzi V7 Stone launch

DIDI Group telah melancarkan Moto Guzzi V7 Stone baharu di acara Art of Speed 2023 yang berlangsung hujung minggu lalu di MAEPS, Serdang.

Seperti model V85 TT, V7 Stone dikuasakan oleh enjin 853 cc dengan silinder V-berkembar. Ia menghasilkan 65 hp pada 6,800 rpm, iaitu 25 peratus lebih tinggi berbanding enjin sebelum ini.

Jumlah tork turut menunjukkan peningkatan yang ketara iaitu dari 60 Nm sebelum ini kepada 73 Nm pada 5,000 rpm. 80 peratus daripada jumlah tersebut tersedia pada 3,000 rpm untuk prestasi pecutan yang lebih hebat.

Jika dibandingkan dengan versi yang terdahulu, V7 Stone dilihat mempunyai penampilan yang lebih menggoda dengan panel sisi yang direka semula, mudguard belakang yang lebih pendek serta paip ekzos baharu.

Ia juga didatangkan standard dengan sistem lampu LED, lampu nyalaan siang (DRL) berbentuk burung helang Moto Guzzi, kluster instrumen digital bulat dengan rekaan minimalis dan rim aluminium dengan ukuran yang lebih lebar (150/70) untuk bahagian belakang.

Selain itu, kerangka V7 Stone juga dipertingkatkan menerusi penambahan elemen keluli pada bahagian headstock. Aspek keselesaan pula ditambah baik dengan penggunaan sepasang penyerap hentak Kayaba dengan pergerakan (travel) yang lebih besar, serta pelana dan tempat letak kaki baharu.

Di Malaysia, V7 Stone dijual pada harga bermula dari RM62,900, manakala V7 Stone Special Edition pula berharga RM66,900. Kedua-dua model kini boleh didapati di semua pengedar rasmi Moto Guzzi di seluruh Malaysia.

V7 Stone Special Edition didatangkan dalam warna Shining Black, dengan trim merah pada bahagian tangki, pelana dan spring belakang. Ia juga cermin sisi jenis bar end dan penutup tangki aluminium billet.

Lihatkan Ulasan (0)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sebuah saluran digital automotif dari Malaysia. Engear menyajikan penggemar industri permotoran tempatan dengan rancangan video berkualiti tinggi, padat dengan infomasi terkini.

2023 © ENGEAR TV | All Rights Reserved