fbpx

Tawaran servis lima tahun percuma VSA5+ untuk Volvo XC90 B5 dan T8 di Malaysia

volvo xc90 01

VOLVO Car Malaysia menawarkan pakej VSA5+ iaitu servis lima tahun percuma bagi mereka yang membeli XC90 B5 Ultimate Mild-Hybrid atau XC90 Recharge T8 Plug-In Hybrid sepanjang bulan ini.

VSA5+ atau Volvo Service Agreement 5 Plus ialah pakej servis kereta komprehensif selama lima tahun daripada Volvo Cars yang meliputi lima perkhidmatan kereta pertama termasuk item Wear and Tear yang mungkin perlu diganti.

Tawaran ini dibuat susulan Volvo XC90 yang telah memenangi anugerah TOP SAFETY PICK+ 2023 oleh Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) di Amerika Syarikat.

Pengumuman ini dibuat selepas IIHS mengukuhkan syarat untuk anugerah TOP SAFETY PICK (TSP) dan TOP SAFETY PICK+ (TSP+).

Dengan kriteria baharu yang lebih ketat, setiap kenderaan memerlukan perlindungan pelanggaran sisi yang lebih baik, sistem pencegahan pelanggaran pejalan kaki yang dipertingkatkan dan penyingkiran lampu hadapan di bawah taraf daripada pilihan kenderaan yang layak.

“Volvo XC90 terus membuktikan, tahun demi tahun bahawa ia adalah antara kenderaan yang paling selamat di atas jalan raya,” kata Åsa Haglund, ketua Volvo Cars Safety Centre.

Ujian yang dikemas kini melibatkan 82 peratus lebih tenaga dan memerlukan kenderaan memperoleh penarafan yang boleh diterima atau baik untuk melayakkan diri untuk TSP, manakala penarafan yang baik diperlukan untuk TSP+.

Kedua-dua versi XC90 B5 Ultimate Mild-Hybrid dan XC90 Recharge T8 Plug-In Hybrid telah mendapat anugerah TSP+.

Selain ciri keselamatan yang dianugerahkan, XC90 Recharge menawarkan sehingga 77km (NEDC) atau 35 batu (EPA) pemanduan elektrik sepenuhnya dalam mod Pure.

Selain daripada Volvo XC90, Volvo Car Malaysia juga menawarkan VSA5+ untuk model Volvo S60, Volvo S90, Volvo V60, Volvo XC60 dan Volvo XC40 B5, manakala pendaftaran untuk Volvo XC40 Recharge Pure Electric akan disertakan dengan baucar soket pengecas kediaman (wallbox) percuma bernilai RM7,000. Sah laku tawaran ini akan berlangsung hanya dari 1 Mac 2023 hingga 31 Mac 2023.

Log masuk ke https://www.volvocars.com/my untuk mengetahui lebih lanjut atau kunjungi pengedar Volvo terdekat anda.

Lihatkan Ulasan (0)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sebuah saluran digital automotif dari Malaysia. Engear menyajikan penggemar industri permotoran tempatan dengan rancangan video berkualiti tinggi, padat dengan infomasi terkini.

2023 © ENGEAR TV | All Rights Reserved