fbpx

Tamiya keluarkan model Mercedes-Benz 300 SL jernih “full view” skala 1/24

tamiya mercedes 300 sl see through 01

KITA biasa dengan kit model skala yang perlu dipasang, dicat, dan diperincikan menjadi seperti kereta sebenar yang menjadi kepuasan bagi peminat hobi sebegini.

Tetapi berapa kali kita menjumpai kit dengan badan jernih yang boleh menampakkan rangka serta komponen dalam kereta?

Tamiya mengeluarkan model Mercedes-Benz 300 SL “full view” skala 1/24, satu model terkini dari siri model plastik mereka. Model ini bila disiapkan mempunyai panjang 188mm, lebar 75mm, dan tinggi 53mm.

Badan 300 SL itu dimodelkan dengan terperinci dan ia boleh disiapkan tanpa dicat, membolehkan anda menghargai dan menatap perincian di dalamnya.

Pintu ‘gull wing’ ikonik padanya juga boleh dibuka, begitu juga dengan hud depan. Bahagian kabin juga terperinci dengan tempat duduk sporti, tombol gear, dan panel instrumen.

Bahagian lain juga cukup realistik seperti suspensi, jaringan pada ruang udara depan, logo, emblem, dan tayar getah.

Sudah tentu di bawah badan lutsinar ini anda dapat hayati kerangka casis tubular dan enjin 3.0-liter 6-silinder. Satu model yang unik bila disiapkan.

Lihatkan Ulasan (0)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sebuah saluran digital automotif dari Malaysia. Engear menyajikan penggemar industri permotoran tempatan dengan rancangan video berkualiti tinggi, padat dengan infomasi terkini.

2023 © ENGEAR TV | All Rights Reserved