fbpx

Honda CRF1000L Africa Twin dalam skala 1/6 oleh Tamiya

tamiya honda africa twin 1-6 14

TAMIYA baru-baru ini mempamerkan model Honda CRF1000L Africa Twin dalam skala 1/6 di acara Shizuoka Hobby Show 2023. Motosikal adventure itu menjadi model terbaharu dalam siri model skala plastik oleh pengeluar model dan mainan dari Jepun itu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by タミヤ TAMIYA (@tamiya_inc_jp)

Model dalam skala 1/6 itu menampilkan perincian yang sangat tepat dengan motosikal sebenar yang turut dipamerkan di belakangnya. Selain dari komponen utama plastik, terdapat skru dan syaf untuk meningkatkan rupa realistik padanya.

Antara ciri lain pada model ini termasuklah:

  • Lampu depan dengan plastik jernih
  • Komponen tambahan untuk pedal kaki dan tongkat tengah
  • Fork depan dengan bahagian tiub luar dan dalam besi dan spring, spring belakang berwarna merah
  • Rim yang terdiri dari empat komponen berasingan untuk rupa realistik
  • Tayar getah sintetik

Honda CRF1000L Africa Twin ialah motosikal adventure touring yang mengambil inspirasi jentera off-road yang menjadi juara Paris-Dakar 4-kali.

CRF1000L mula dipasarkan pada 2015 dan menampilkan enjin parallel-twin 998cc dengan 92hp. Ia turut mendapat ciri seperti transmisi dwi-klac, kawalan tork untuk permukaan licin, dan brek ABS.

Kit Tamiya skala 1/6 ini pastinya memberikan pengalaman menarik untuk anda membina dan memasang sendiri Honda Africa Twin sebelum mempamerkannya di atas meja di rumah anda.

Kit ini dikenali sebagai Item 16042 dan boleh didapati di laman web rasmi Tamiya dengan harga USD312 (RM1,420).

Lihatkan Ulasan (0)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sebuah saluran digital automotif dari Malaysia. Engear menyajikan penggemar industri permotoran tempatan dengan rancangan video berkualiti tinggi, padat dengan infomasi terkini.

2023 © ENGEAR TV | All Rights Reserved