fbpx

Aston Martin DBX707 AMR24 adalah untuk peminat F1 yang mahu menonjol

Aston_Martin_DBX707_AMR24_Edition_06

TAHUN lalu, kita telah menyaksikan Aston Martin DBX707 AMR23 yang dihasilkan bagi meraikan pencapaian pasukan Aston Martin dalam kancah Formula 1.

Kali ini, Aston Martin memperkenalkan versi yang dikemas kini yang dikenali sebagai AMR24. Ia dinamakan sempena jentera yang digunakan oleh Aston Martin Aramco tahun ini dan mempunyai penampilan yang sama dengan kereta perubatan rasmi F1 tahun ini.

Ini bermakna ia didatangkan dalam warna Podium Green tetapi untuk penampilan yang lebih unik, pelanggan juga boleh mendapatkan warna Onyx Black atau Neutron White.

Penampilannya diserlahkan lagi dengan angkup brek berwarna Aston Martin Racing Green atau AMR Lime, rim Fortis berukuran 23 inci dengan kemasan hitam satin atau hitam berkilat, serta plak enjin AMR24 yang berselindung di bawah bonet.

Untuk ruang dalaman, Aston Martin menawarkan dua skema warna iaitu Onyx Black (Monotone) dengan jahitan Lime, atau Onyx Black/Eifel Green Duotone dengan jahitan Lime.

Pelanggan juga boleh memilih trim gentian karbon dan krom gelap atau mesh titanium yang dipadankan dengan krom satin. Sentuhan unik lain termasuk logo Aston Martin pada papan pemuka dan tulisan “AMR24” pada ambang pintu.

Tiada sebarang perubahan pada enjin 4.0-liter twin-turbo V8. Seperti versi standard, ia menghasilkan 707 PS dan 900 Nm yang disalurkan ke roda menerusi transmisi automatik sembilan kelajuan.

Dari segi prestasi, DBX707 boleh memecut dari 0 hingga 100 km/j dalam 3.3 saat dan mencapai kelajuan maksimum 310 km/j.

Menurut Aston Martin, tempahan untuk DBX707 AMR24 telah pun dibuka namun berapa banyak yang akan ditawarkan tidak pula dinyatakan.

Lihatkan Ulasan (0)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sebuah saluran digital automotif dari Malaysia. Engear menyajikan penggemar industri permotoran tempatan dengan rancangan video berkualiti tinggi, padat dengan infomasi terkini.

2023 © ENGEAR TV | All Rights Reserved