fbpx

Kia EV6 2025 bakal dapat bateri lebih besar, cas 10 hingga 80 peratus dalam 18 minit sahaja!

kia ev6 2025 04

EV pertama Kia iaitu EV6 telah berada dalam pasaran global sejak 2021, dan kini lebih 210,000 unit telah terjual. Kini, Kia akan memberikan kemas kini atau facelift pertama untuk model itu.

Ia masih akan hadir dengan pilihan standard dan GT Line, dimana GT Line mendapat bar lampu depan. Kedua-dua varian juga menampilkan bampar depan baharu, selain pilihan rim 19- serta 20-inci.

Ruang kabin nampak tidak banyak berubah, tetapi jika anda perhatikan, stereng kini menggunakan rekaan tiga-bilah baharu, selain skrin berkembar baharu. Ia akan mempunyai fungsi pengecaman cap jari, paparan head-up display 12-inci, dan cermin pandang belakang digital.

Pembaharuan utama untuk facelift ini ialah bateri yang lebih besar. Kia EV6 2025 bakal mendapat pek berkapasiti 84kWh menggantikan 77.4kWh sebelumnya. Ia juga boleh dicas dari 10 hingga 80 peratus dalam 18 minit sahaja, dengan kapasiti 350kW.

EV6 Long Range pacuan roda-belakang juga mempunyai jarak pemanduan lebih jauh, iaitu 494km.

Pembaharuan lain adalah di bahagian yang tidak dapat kita lihat. EV6 akan dibekalkan dengan beg udara sisi untuk penumpang belakang, selain tiang-B lebih besar untuk ketegaran badan yang lebih baik.

Motor elektrik juga dikatakan lebih senyap, selain keselesaan telah dipertingkat melalui talaan penyerap hentak baharu. Kia juga menambah bahan kedap bunyi di bahagian motor belakang.

Akhir sekali, kemas kini OTA (over-the-air) boleh dibuat lebih dari fungsi navigasi, manakala sambungan Android Auto dan Apple Carplay tanpa wayar sebagai standard.

Lihatkan Ulasan (0)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sebuah saluran digital automotif dari Malaysia. Engear menyajikan penggemar industri permotoran tempatan dengan rancangan video berkualiti tinggi, padat dengan infomasi terkini.

2023 © ENGEAR TV | All Rights Reserved