DMM Sales labur RM6.4 juta untuk pusat 3S Perodua pertama di Pantai Timur
DMM Sales Sdn Bhd, anak syarikat Daihatsu Malaysia Group dan wakil pengedar Perodua terbesar di Malaysia, telah merasmikan majlis pecah tanah untuk pusat 3S Perodua DMM Sales di Pasir Mas, Kelantan.
Pusat 3S baharu ini akan menjadi outlet DMMS yang ke-18 di seluruh negara dan pusat 3S (jualan, servis dan alat ganti) pertama di kawasan Pantai Timur.
Dengan keluasan 84,506 kaki persegi dalam Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECER) Hab Halal Pasir Mas, pelaburan sebanyak RM6.4 juta telah diperuntukkan untuk pembangunan pusat 3S ini.
Pengarah Urusan Daihatsu (Malaysia) Sdn Bhd, Arman Mahadi berkata pusat 3S ini akan menyediakan pelanggan baharu dan sedia ada akses lebih mudah kepada kenderaan berkualiti tinggi Perodua, perkhidmatan selepas jualan dan alat ganti tulen di bawah satu bumbung.
“Dengan kemudahan baharu ini, bukan sahaja ia akan memenuhi keperluan automotif rantau ini, tetapi ia juga akan mewujudkan peluang pekerjaan, meningkatkan kemahiran sedia ada, dan meningkatkan pembangunan sosio-ekonomi di Pasir Mas dan kawasan sekitarnya,” tambah beliau.
Sementara itu, Ketua Pegawai Operasi Perodua Sales Sdn Bhd, Datuk JH Rozman Bin Jaafar berkata pusat 3S ini merupakan sebahagian daripada strategi jangka panjang untuk membawa Perodua lebih dekat dengan rakyat.
“Perodua selalu memberi penekanan yang kuat untuk hadir di setiap pelusuk negara. Visi kami bukan semata-mata untuk menjadi peneraju pasaran tetapi untuk menjadi jenama yang dipercayai oleh rakyat Malaysia,” katanya.
Projek ini dijangka siap menjelang Ogos 2025. Setakat ini, DMMS mengendalikan 17 outlet jualan, 13 pusat servis dan dua pusat cat dan badan di seluruh negara.
Hidup ini terlalu singkat untuk bertekak tentang kereta mana yang paling hebat. Pandulah apa sahaja, yang penting anda puas hati.