fbpx

GWM Ora 07 sah lancar di Malaysia suku pertama 2024

GWM Ora 07 Thailand 03

BEBERAPA hari yang lalu, Great Wall Motor (GWM) Malaysia telah memuat naik gambar teaser Ora 07 yang seakan memberi tanda ketibaan model itu tidak lama lagi.

Kini, syarikat itu secara rasminya telah mengesahkan bahawa Ora 07 akan dilancarkan ke pasaran tempatan pada suku pertama tahun ini.

Bukan itu sahaja, spesifikasi awal untuk sedan elektrik dengan gayaan fastback itu turut didedahkan. Ia akan ditawarkan dalam dua konfigurasi iaitu motor elektrik tunggal dengan jarak pandu 640 km dan motor elektrik berkembar dengan 550 km.

Jika diperhatikan, jarak pandu bagi kedua-dua konfigurasi itu sama dengan apa yang ditawarkan oleh Ora 07 pasaran Thailand.

Di sana, varian Long Range menampilkan motor elektrik tunggal pada gandar hadapan dengan 204 PS/340 Nm yang membolehkannya memecut sehingga 170 km/j. Bateri berkapasiti 83.5 kWj pula memberikan jarak pandu sejauh 640 km.

Varian kedua iaitu Performance pula dilengkapi dengan sepasang motor elektrik yang menghasilkan kuasa keseluruhan sebanyak 408 PS/680 Nm. Ia mempunyai bateri yang sama namun jarak pandunya lebih pendek iaitu 550 km.

Selain itu, Ora 07 untuk pasaran Malaysia juga didatangkan dengan spoiler elektrik adaptif dan reka bentuk pintu tanpa bingkai.

Lihatkan Ulasan (1)
  • Wow, wonderful weblog format! How long have you been blogging for?
    you make blogging glance easy. The full look of your website is fantastic, as
    smartly as the content! You can see similar: Ricardos.shop and
    here Ricardos.shop

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sebuah saluran digital automotif dari Malaysia. Engear menyajikan penggemar industri permotoran tempatan dengan rancangan video berkualiti tinggi, padat dengan infomasi terkini.

2023 © ENGEAR TV | All Rights Reserved