fbpx

‘Ikon permotoran’ disaman gara-gara tiada lesen

haqiem stopa tiada lesen 01

LEMAHHH! Itu sahaja yang mampu diucapkan apabila mendapat laporan bahawa seorang ‘influencer’ yang dikenali sebagai ikon permotoran disaman gara-gara tidak mempunyai lesen memandu.

Lelaki itu yang lebih dikenali sebagai Haqiem Stopa disaman dalam pemeriksaan Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Kuala Lumpur di Jalan Raja Laut, baru-baru ini.

Difahamkan, dia yang berusia 20-an berkenaan ditahan ketika sedang memandu sebuah Audi kira-kira pukul 11 malam.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Azmi Abu Kassim mengesahkan kejadian berkenaan yang berlaku ketika operasi motosikal dan pelbagai kesalahan dijalankan JSPT KL.

“Tindakan saman telah diambil terhadap sebuah kenderaan jenis Audi berwarna hitam di bawah Akta Pengangkutan Jalan 1987 kerana tidak mempamerkan nombor pendaftaran di bahagian hadapan kenderaan.

“Selain itu, tindakan saman turut dikenakan kerana memandu tanpa lesen,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Terdahulu, tular hari ini di media sosial memaparkan gambar saman polis trafik yang dimuat naik di Facebook berhubung seorang ‘influencer’ disaman kerana tiada lesen memandu.

Lihatkan Ulasan (0)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sebuah saluran digital automotif dari Malaysia. Engear menyajikan penggemar industri permotoran tempatan dengan rancangan video berkualiti tinggi, padat dengan infomasi terkini.

2021 © ENGEAR TV | All Rights Reserved