fbpx

Vios kekal model paling laris, UMW Toyota catat permulaan baik untuk 2022

toyota vios 2021 07

UMW Toyota nampaknya mencatatkan permulaan yang baik untuk 2022 dengan jualan 7,528 unit kenderaan untuk Toyota dan Lexus pada Januari.

Ini satu peningkatan besar iaitu sebanyak 96 peratus berbanding tempoh sama tahun lepas dengan 3,845 unit.

Antara model-model kenderaan penumpang, Vios kekal sebagai model paling laris Toyota dengan 28 peratus dari keseluruhan jualan. Hilux pula masih ‘KING’ iaitu trak pikap paling popular di Malaysia, dengan 38 peratus jualan adalah dari model ini.

“Kami berterima kasih dengan keputusan kerajaan melanjutkan pengecualian cukai jualan dan perkhidmatan (SST) untuk kenderaan sehingga 30 Jun 2022. Ini sangat membantu pihak industri seperti kami untuk pulih dari kesan pandemik sejak dua tahun lepas,” kata Ravindran K, presiden UMW Toyota Motor.

“Kami juga menggalakkan peminat Toyota memanfaatkan lanjutan pengecualian cukai ini untuk memiliki kereta idaman mereka di samping tawaran nilai seperti kempen jualan Stay Ahead yang sedang berlangsung,” tambahnya.

Kempen Stay Ahead oleh UMW Toyota Motor ini menawarkan penjimatan sehingga RM4,500.

Model popular Vios obleh dimiliki dengan ansuran serendah RM540 dan penjimatan cukai sebanyak RM2,216. Yaris pula ditawarkan dengan ansuran dari RM493 serta penjimatan cukai RM2,192.

Untuk maklumat lanjut, layari toyota.com.my atau hubungi 1-800-8-TOYOTA (869682).

Lihatkan Ulasan (0)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sebuah saluran digital automotif dari Malaysia. Engear menyajikan penggemar industri permotoran tempatan dengan rancangan video berkualiti tinggi, padat dengan infomasi terkini.

2021 © ENGEAR TV | All Rights Reserved