fbpx

Ismail Sabri sahkan kebenaran rentas negeri akan dilakukan serentak

Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob meberi bayangan kebenaran rentas negeri akan dilakukan dalam masa terdekat. - Foto ihsan Malay Mail
Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob meberi bayangan kebenaran rentas negeri akan dilakukan dalam masa terdekat. - Foto ihsan Malay Mail

KEBENARAN rentas negeri akan dikuatkuasakan serentak di seluruh negara.

Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, ia akan dikuatkuasakan apabila kadar vaksinasi populasi dewasa mencapai 90 peratus.

“Kalau seluruh negara dah capai 90 peratus (kadar vaksinasi), kita jangka purata negeri-negeri sudah pun melebihi 80 peratus.

“Jadi sebab itulah kita akan umumkan dalam waktu terdekat, sehari, dua hari, tiga hari ke tak tahulah. Tunggulah tapi tak lama dah,” katanya.

Ismail Sabri ditemui media selepas Majlis Prapelancaran Keluarga Malaysia di Angkasapuri, hari ini.

Sasaran kadar 90 peratus vaksinasi populasi dewasa semakin hampir apabila 89.1 peratus daripada populasi dewasa sudah lengkap menerima dos vaksinasi Covid-19, semalam.

Sebelum ini, Ismail Sabri pernah mengumumkan sempadan negeri akan dibuka apabila kadar vaksinasi populasi dewasa mencapai tahap 90 peratus.

Lihatkan Ulasan (0)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sebuah saluran digital automotif dari Malaysia. Engear menyajikan penggemar industri permotoran tempatan dengan rancangan video berkualiti tinggi, padat dengan infomasi terkini.

2021 © ENGEAR TV | All Rights Reserved