fbpx

Michelin LTX Trail pilihan terbaharu untuk SUV dan trak pikap

michelin ltx thumb

MICHELIN telah memperkenalkan LTX Trail yang dirumus khas untuk trak pikap tinggi dan SUV bagi kegunaan jalan raya atau off-road.

Tayar ini – menurut Michelin – menawarkan jangka hayat lebih panjang dan prestasi membrek di permukaan basah cemerlang serta rekaan bunga yang menawarkan kesenyapan kabin.

Oliver Biggart, Pengarah Urusan Michelin Malaysia, Singapura dan Brunei berkata: “Michelin LTX Trail baharu merupakan tayar yang tepat bagi SUV yang semakin meraih populariti, pasarannya juga diunjurkan bakal berkembang sebanyak 5.6 peratus dari tahun ke tahun, iaitu dari 2021 hingga 2026.

“Sempurna bagi pengguna yang memiliki pikap tinggi 4×2 dan 4×4, serta SUV seperti Toyota Hilux, Toyota Fortuner, dan Nissan Navara, tayar ini juga sesuai bagi mereka yang perlu bergerak dari jalan raya biasa ke luar jalan raya atas tujuan kerja mahupun riadah.”

Michelin LTX Trail menampilkan 3 kelebihan utama:

Perbatuan sehingga 41 peratus lebih tinggi: RallyForce2 Tread Compound membekalkan daya tahan yang lebih cemerlang serta hayat servis yang maksimum bagi kegunaan di atas dan di luar jalan raya.

Keselamatan jangka panjang: Variable Thickness Sipes memberikan tapak temu (contact patch) yang dinaik taraf demi prestasi pengendalian, cengkaman, dan pembrekan yang lebih baik walaupun mengalami kehausan.

Tahap kesenyapan sehingga 19.8 peratus lebih baik: Duo-Harmony Blocks menyebarkan tenaga bunyi corak bunga merentasi spektrum yang lebih luas, lantas membekalkan pengalaman pemanduan yang lebih senyap dan menenangkan.

Untuk pasaran Malaysia, Michelin LTX Trail ditawarkan dengan sembilan saiz dengan dimensi rim 15- hingga 18-inci.

Lihatkan Ulasan (0)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sebuah saluran digital automotif dari Malaysia. Engear menyajikan penggemar industri permotoran tempatan dengan rancangan video berkualiti tinggi, padat dengan infomasi terkini.

2023 © ENGEAR TV | All Rights Reserved