fbpx

Puspakom KK ditutup, kakitangan positif Covid-19

Orang ramai boleh mendapatkan maklumat lanjut mengenai perkhidmatan Puspakom menerusi laman web atau media sosial. - Foto ihsan Facebook/Puspakom
Orang ramai boleh mendapatkan maklumat lanjut mengenai perkhidmatan Puspakom menerusi laman web atau media sosial. - Foto ihsan Facebook/Puspakom

PUSPAKOM Sdn Bhd (Puspakom) cawangan Kota Kinabalu (KK) mengambil keputusan menutup sementara operasinya bermula hari ini.

Ia susulan seorang kakitangannya disahkan positif Covid-19.

Memetik kenyataan Puspakom, penutupan operasi adalah bagi memberi laluan untuk kerja-kerja sanitasi dan pembersihan.

Setakat ini, proses pengesanan kontak sedang dijalankan dan mereka yang berhubung secara langsung dengan kakitangan berkenaan menjalani kuarantin.

“Proses pengesanan kontak sedang dijalankan dan semua kakitangan cawangan akan menjalani ujian saringan Covid-19.

“Mereka yang berhubung secara langsung dengan kakitangan tersebut diarahkan untuk menjalani kuarantin selama 14 hari,” menurut kenyataan itu.

Terdahulu, Puspakom memaklumkan akan memulangkan semula wang pelanggan yang telah membuat temu janji pemeriksaan kenderaan.

Selain itu, Puspakom akan mendapatkan nasihat Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) berkaitan kenderaan tamat tarikh pemeriksaan dalam tempoh penutupan tersebut.

Penularan Covid-19 terus mencatatkan peningkatan membimbangkan dengan lebih 7,478 kes seluruh negara pada semalam.

Berdasarkan laporan dikeluarkan Kementerian Kesihatan, Sabah mempunyai 229 kes sekaligus menjadikan jumlah keseluruhan di negeri itu, 61,057.

Lihatkan Ulasan (0)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sebuah saluran digital automotif dari Malaysia. Engear menyajikan penggemar industri permotoran tempatan dengan rancangan video berkualiti tinggi, padat dengan infomasi terkini.

2021 © ENGEAR TV | All Rights Reserved