fbpx

Pemandu trak dipenjara 110 tahun! Lebih 3.4 juta tandatangan petisyen mohon ringan hukuman

pemandu lori penjara 110 tahun – business insider

SEORANG pemandu lori dijatuhkan hukuman penjara 110 tahun kerana kemalangan pada 2019 di Colorado, Amerika Syarikat (AS). Kemalangan itu mengorbankan empat orang manakala beberapa lagi cedera.

Walaubagaimanapun, orang ramai telah memohon kepada hakim untuk meringankan hukuman.

Aguiler-Mederos. Gambar oleh: CBS News

Setakat laporan berita ini, lebih 3.4 juta orang telah menandatangani petisyen meminta Gabenor Colorado, Jared Polis untuk meringankan hukuman terhadap Rogel Aguilera-Mederos itu.

Menurut Heather Gilbee, penulis petisyen itu, “Kami bukan mahu menganggap kemalangan itu tidak tragik kerana nyawa memang telah terkorban.”

Gambar oleh: Daily Star UK

Pada April 2019, lori yang dipandu Aguilera-Mederos mengalami kerosakan brek – menurut laporan CBS Denver. Dia melalui lorong lori selepas menuruni satu bukit dan kemudian melanggar beberapa kereta yang berhenti di I-70 Lakewood, menyebabkan percikan api besar.

Lebuh raya itu ditutup kira-kira 24 jam untuk kedua-dua arah untuk kerja penyelamatan dan pembersihan.

Aguilera-Mederos memberitahu kepada CBS Denver bahawa dia telah mencuba sebaik mungkin mengelak kenderaan yang berhenti, tetapi tidak berjaya.

“Hidup saya tidak tenang. Ianya menyedihkan kerana empat orang terkorban,” katanya yang berharap dia terkorban dan bukan empat orang itu.

Semasa perbicaraan, hakim mengakui Aguilera-Mederos tidak berniat mencederakan sesiapa. Tetapi di bawah beberapa garis panduan undang-undang, hukumannya mungkin tidak kurang dari 110 tahun.

Balu kepada salah seorang dari yang terkorban berkata Aguilera-Mederos patut dipenjarakan dan lega dengan keputusan juri.

Penyiasat dari Lakewood Police Department melaporkan tiada pengaruh alkohol atau dadah terlibat dalam kemalangan itu.

Lihatkan Ulasan (0)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sebuah saluran digital automotif dari Malaysia. Engear menyajikan penggemar industri permotoran tempatan dengan rancangan video berkualiti tinggi, padat dengan infomasi terkini.

2021 © ENGEAR TV | All Rights Reserved