Seksyen 2 WCE mula dibuka hari ini, hubungkan Banting terus ke Shah Alam, Klang


Seksyen 2 Lebuhraya Pesisiran Pantai Barat (WCE) kini dibuka kepada pengguna lebuh raya bermula 22 Januari 2025 jam 12.01 tengah malam tadi.
Dengan pembukaan jajaran sepanjang 7.2 km ini, pengguna kini mempunyai laluan alternatif dari Banting menuju ke Shah Alam, Klang, Kajang, Putrajaya, Kajang dan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) atau sebaliknya.
Selain itu, ia juga menawarkan sambungan terus ke Lebuhraya Lembah Klang Selatan (SKVE) dan Lebuhraya Shah Alam (KESAS).
Pembukaan jajaran baharu ini akan melengkapkan lagi jajaran Persimpangan Bertingkat Banting ke Persimpangan Bertingkat SKVE yang telah dibuka pada 31 Ogos 2024, dan mempercepatkan tempoh perjalanan berbanding jalan sedia ada.
Bersempena dengan pembukaan jajaran baharu ini, bayaran tol tidak akan dikenakan untuk pengguna yang memasuki Lebuhraya WCE dari Plaza Tol SAE ke Persimpangan Bertingkat SKVE (WCE) atau sebaliknya, bermula 22 Januari hingga 21 Februari 2025.
Jajaran terbaharu ini merupakan sebahagian daripada Lebuhraya WCE sepanjang 314.5 km yang akan menghubungkan Banting di Selangor hingga ke Taiping, Perak.

Seorang yang minat memandu kereta manual, namun lebih gemar memilih skuter automatik. Faktor usia, mungkin.
Hi my loved one I wish to say that this post is amazing nice written and include approximately all vital infos Id like to peer more posts like this