fbpx

Yamah Ego Avantiz dapat tiga warna baharu, harga kekal RM5,998

Yamaha Ego Avantiz 2024 01

HONG Leong Yamaha Motor (HLYM) telah memperkenalkan pilihan warna baharu untuk Yamaha Ego Avantiz model tahun 2024.

Dilancarkan di Malaysia buat pertama kali pada 2016, skuter itu kini ditawarkan dalam Sky Blue, Dark Blue dan Purple.

Menurut HLYM, Ego Avantiz dalam warna-warna baharu ini boleh didapati menerusi wakil pengedar bertauliah Yamaha di seluruh negara bermula 28 Mei, pada harga RM5,998 tidak termasuk pendaftaran dan insurans.

Tiada sebarang perubahan mekanikal, bermakna Ego Avantiz masih dikuasakan oleh enjin 125 cc silinder tunggal bertaraf Euro 4 yang menjana 9.4 hp pada 8,000 rpm dan 9.6 Nm pada 5,500 rpm.

Untuk sistem suspensi, ia menggunakan fork teleskopik dan penyerap hentak tunggal (monoshock), manakala sistem brek pula terdiri daripada cakera tunggal hidraulik di depan dan brek gelendong di belakang.

Rim yang digunakan adalah bersaiz 14 inci depan dan belakang, dipadankan dengan tayar berukuran 70/90 di depan dan 90/80 di belakang.

Ketinggian tempat duduk Ego Avantiz adalah 773 mm, manakala tangki bahan apinya berkapasiti 4.2 liter. Berat keseluruhan skuter ini adalah 97 kg.

Ciri-ciri lain yang turut disertakan termasuklah lampu LED, penunjuk ECO pada panel instrumen, sistem kunci parkir dan ruang penyimpanan barang sebesar 14 liter di bawah tempat duduk.

Lihatkan Ulasan (0)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sebuah saluran digital automotif dari Malaysia. Engear menyajikan penggemar industri permotoran tempatan dengan rancangan video berkualiti tinggi, padat dengan infomasi terkini.

2023 © ENGEAR TV | All Rights Reserved