fbpx

Pelancong Langkawi melalui jalan udara tidak perlu surat kebenaran polis – Menteri Kesihatan

langkawi

MEREKA yang melancong ke Pulau Langkawi, Kedah menaiki penerbangan bermula 16 September ini tidak perlu mendapatkan surat kebenaran daripada polis, kata Khairy Jamaluddin, Menteri Kesihatan.

Sumber: Bernama

Dalam ciapan di Twitter, Khairy berkata hanya mereka yang menggunakan pengangkutan darat dari luar negeri tersebut sahaja perlu berbuat demikian.

“Bagi program perintis pelancongan ‘travel bubble’ Langkawi, surat dari Polis Diraja Malaysia (PDRM) bagi tujuan rentas negeri dan sekatan jalan raya diperlukan sekiranya pelancong melalui jalan darat,” katanya.

Pada 9 September, kerajaan mengumumkan kebenaran kepada pengunjung domestic dari seluruh negara untuk mengunjungi Langkawi, kecuali mereka yang berada di kawasan yang dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD).

Purau peranginan di utara tanah air yang dipilih sebagai destinasi pertama projek rintis program gelembung pelancongan itu adalah terhad kepada individu yang lengkap dos vaksin Covid-19.

Lihatkan Ulasan (0)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sebuah saluran digital automotif dari Malaysia. Engear menyajikan penggemar industri permotoran tempatan dengan rancangan video berkualiti tinggi, padat dengan infomasi terkini.

2021 © ENGEAR TV | All Rights Reserved