Honda Malaysia tampil menjelaskan sistem brek belakang bagi Honda City varian E sememangnya menggunakan brek gelendong.
Ini adalah susulan kepada satu hantaran yang tular di media sosial berkenaan percanggahan maklumat yang dipaparkan pada brosur produk.
Menurut kenyataan, pihak Honda merakamkan penghargaan kepada pelanggan yang membangkitkan isu tersebut.
Honda Malaysia juga telah menghubungi individu terbabit bagi menyelesaikan perkara itu secara baik.
Honda Malaysia turut menegaskan bahawa penggunaan sistem brek gelendong berkenaan mematuhi sepenuhnya piawaian keselamatan serta kualiti yang ditetapkan.
Sehubungan dengan itu, Honda Malaysia menarik balik bahan pemasaran bagi model City baharu dan akan mengedarkan versi yang dikemas kini kepada semua pengedar sah serta platform dalam talian dengan kadar segera.
