fbpx

Perodua sumbang kelengkapan bernilai RM151,000 kepada dua lagi hospital awam

perodua Hospital KKB

PERODUA menyumbang sebanyak RM151,000 (dalam bentuk barangan dan peralatan) kepada dua hospital awam sebagai sebahagian daripada inisiatif Tanggungjawab Sosial Korporat yang berterusan dalam meningkatkan lagi sistem penjagaan kesihatan awam.

Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Perodua, Dato’ Sri Zainal Abidin Ahmad berkata: “Hasrat kami adalah untuk membantu institusi yang memberi manfaat terbesar kepada semua rakyat Malaysia, seperti hospital-hospital kerajaan yang tersedia untuk semua.”

Perodua telah menyumbang barangan termasuk peralatan diagnostik, peralatan pemulihan, peralatan penjagaan pesakit, mesin dialisis dan juga hamper untuk para pesakit serta pasukan barisan hadapan di Hospital Kuala Kubu Bharu dan Hospital Selayang baru-baru ini.

Sumbangan tersebut telah disampaikan oleh Encik JH Rozman Jaafar, Ketua Pegawai Operasi Perodua Sales Sdn Bhd kepada pihak pengurusan hospital dengan disaksikan oleh para pegawai perubatan dan kakitangannya.

Setakat ini, Perodua telah menyumbang peralatan perubatan dan kesihatan kepada hospital-hospital awam di seluruh negara.

Ini termasuk Hospital Umum Sarawak, Hospital Selayang, Hospital Sungai Buloh, Hospital Wanita dan Kanak-Kanak Sabah di Likas, Hospital Shah Alam, Hospital Canselor Tuanku Muhriz, Hospital Ampang, Hospital Putrajaya dan beberapa klinik komuniti di daerah Hulu Selangor.

“Kami percaya dalam membuat sesuatu perubahan, kami perlu konsisten dalam usaha kami dan kami amat berbangga kerana dapat membantu mereka yang bekerja dan berkhidmat tanpa jemu untuk negara.

“Kami akan terus bekerjasama dengan badan-badan seumpama ini pada masa akan datang kerana ini adalah cara terbaik untuk kami membalas sokongan yang telah diberikan kepada kami selama ini,” kata Dato’ Sri Zainal.

Lihatkan Ulasan (0)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sebuah saluran digital automotif dari Malaysia. Engear menyajikan penggemar industri permotoran tempatan dengan rancangan video berkualiti tinggi, padat dengan infomasi terkini.

2021 © ENGEAR TV | All Rights Reserved